Палачинки с моркови и извара



Наскоро получих покана от Мария от SointoFOOD  да се включа в списанието с 3 рецепти. Почувствах се много развълнувана и естествено веднага се съгласих. Имах малко перипетии тъй като ми се развали печката и трябваше да сменя онова, което бях намислила с нещо, което мога да приготвя на газов котлон.

Списанието е разкошно и за мен е чест да съм сред толкова много любители на хубавата храна и на красотата. Освен това може да бъде изтеглено напълно безплатно и също да бъде разпечатано.

Тук може да го изтеглите/прочетете/разпечатате. Това е мартенския брой. Изпълнен е със страхотни предложения.  -> SOintoFOOD

Сега ви представям първата рецепта с която участвам. Нещо много вкусно и засищащо за закуска.





Продукти: 1/4 ч.ч. овесени ядки, 2 белтъка или 1 цяло яйце, 1/4 ч.ч. хубава извара, канела на вкус, ванилия, 1-2 с.л. мед, 1/2 ч.ч. настърган на ситно морков, малко кокосово масло за тигана.

Всичко се смесва в чопър и се оставя настрана докато загрее тигана. Маже се с малко масло и се оформят малки палачинки. Много са крехки и може да се натрошат при обръщането затова е добре да са по-малки и да могат лесно да се обърнат с шпатула.

Излизат 8-9 малки палачинчици.

Сервират се с извара и мед.

Може да се сложат сушени плодове, ядки. Може да се използва и друг подсладител - сироп от агаве, кленов сироп...

Чудесен старт на деня!




0 comments:

Публикуване на коментар