Постен грис с бадемово мляко


Както споменах, купих си бадемово мляко, което не ми хареса на вкус и се чудех как да употребя. В крайна сметка освен картофеното пюре реших да сваря и грис. Аз не успях да намажа от него защото не мога да ям сладко (леле колко трудно се издържа без него!) и хапнах само една лъжица за да го опитам как е.
Мммм всъщност се оказах права, че бадемовото мляко е перфектно за сладкиши, защото леко сладни от бадемите. Млякото с грис се оказа чудесно и никой дори не разбра, че е постно. Със сигурност ще го приготвям. Може да се използва и друго ядково мляко.
Аз използвах някакъв грис на който пишеше, че е с вкус на ягода. Видях до в ДМ и реших да опитам да видя дали е хубаво. Сега на второ четене бих си го направила натурално без аромати. Не беше кой знае каква разликата освен, че бяха сложили оцветител.




Продукти (за 3 порции): 500 мл бадемово мляко (или друго ядково мляко), 6 с.л. кафява захар (или на вкус), 50 г грис, 1 голяма супена лъжица кокосово масло, ванилия, домашно сладко от сини сливи (или друго любимо) за гарниране.


Млякото се подслажда, добавя се ванилията и се загрява. Като започне да ври се добавя грисът и се разбърква непрекъснато. Вари се на бавен огън няколко минути докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се добавя кокосовото масло. Разбърква се докато маслото се разтопи и се разпределя в 3 купички. Гарнира се със сладкото преди сервиране.

0 comments:

Публикуване на коментар