Лучена пилешка яхния


На Димитровден в предаването на Иван Звездев една баба показа тази яхнийка и много ми хареса. Направих я още на следващия ден. Никога не бях правила яхния от пиле в която се слага дафинов лист и пресен джоджен. У дома много се хареса :) И дори остана малко от соса и на следвашия ден сварих ориз и се изяде и той.

Продукти: 7-8 пилешки бутчета, 3 глави кромид лук, 2 големи моркова, 3 зелени чушки, 1 голям домат, 4-5 с.л. брашно, 1 с.л. червен пипер, няколко дафинови листа, 100 мл олио, сол на вкус, черен пипер на вкус и няколко стръка джоджен.

Бутчетата се сваряват с дафиновия лист и черния пипер. Олиото се загрява и към него се добавя нарязания на лунички лук. Разбърква се непрекъснато. Добавят се настърганите моркови и чушките които са нарязани на ивички. Добавя се и настъргания домат.
поръсва се с червения пипер и брашното и се разбърква добре. Добавя се малко от бульона докато се усвои и стане гладна смес и се връща при месото и останалия бульон. Оставя се да къкри на бавен огън. Накрая се прибавя нарязания на ситно пресен джоджен.

Наистина към манджичката отива доста хлебец :)




Източник: http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-706/

0 comments:

Публикуване на коментар