Джинджифилови курабийки


Тези курабийки заедно с половин доза курабиедес спретнах вчера за подарък за едни приятели румънци.
Много са ароматни и вкусни. От вчера ометох 5-6.
Адаптирани от тук.

Продукти: 200 г меко масло, 4 пълни супени лъжици тъмна меласа, 1 яйце, 1 ч.ч. кафява захар, 1 с.л. вода
2 и 1/2 до 3 ч.ч. брашно, 2 ч.л. джинджифил, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. смес от подправки за коледни сладки (карамфил, анасон, индийско орехче и т.н.), 1/4 ч.л. сол

бяла кристална захар за овалване.


Маслото се разбива със захарта, прибавят се яйцето, меласата и водата. Прибавят се подправките и брашното. Омесва се меко, гладко и нелепнещо тесто.

Фурната се загрява на 180 градуса. Хартия за печене се постила върху тава. Взема се от тестото и се прави топче с големината на голям лешник (или малък орех). Овалва се в кристална захар и се подрежда в тавата на разстояние. Приплесва се с дъното на чаша малко.

Курабийките се пекат 10-12 минути. Изваждат се от фурната и се оставят за 2-3 минути да позастинат след което се преместват в чиния.

Излизат около 50 курабийки. Може да ги направите и по-големи.







0 comments:

Публикуване на коментар