Канелени орехови сладки



 Днес ще ви говоря за тези изключително семпли на вид и по съставки сладки, но изключително вкусни. Освен, че се топят в устата и са изключително ароматни се приготвят и много лесно.  Докато ги печете цялата кухня започва да ухае на канела, на Коледа. Ако нямате много време покрай празниците, а искате все пак да направите нещо сладичко за вкъщи, за приятели, за колеги... спокойно може да заложите на тях. Маслените сладки ще зарадват всички любители на орехите и канелата.


Продукти: 250 г меко краве масло, 1/2 ч.ч. кафява захар, 1/2 ч.ч. бяла захар, 1 яйце, ванилия, 2 ч.ч.+ 2 с.л. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1/4 ч.л. сол, 2 ч.ч. орехи, 2 ч.л. канела
1ч.ч. пудра захар


Маслото се разбива на крем със захарта. Добавят се яйцето и ванилията. Към тях се добавят брашното със солта и бакпулвера. Накрая се прибавят смляните на дребно заедно с 2-те лъжици и канелата орехи.

Фурната се загрява на 180 градуса. Тава се постила с хартия за печене. От тестото се оформят топчици колкото голям орех и се приплесват леко. Пекат се около 10-15 минути или докато станат леко златисти. Вадят се и се оставят да поизстинат малко след което се овалват в пудра захар и се оставят да изстинат напълно.





 

0 comments:

Публикуване на коментар