Брауни с череши



Честит рожден ден на моята сестричка. Днес става на 23 години! :) Дано скоро да имам възможност да я видя. И както винаги с нещо сладичко да отбележим нейни празник. По традиция си правим нещо за почерпка, нищо, че не можем да отпразнуваме заедно.

И въпреки, че снимките са наистина грозни ви обещавам, че ако го направите ще ви хареса много. Всички, които хапнаха от него мнооооого, ама много го харесаха. Божествено е на вкус и е перфектно за всеки шокохолик.



Продукти:  200 г масло, 300 г черен шоколад, 3 големи йца, 2 ч.л. кафе на прах, 270 г тъмна кафява захар, 250 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 300 г изчистени от костилките череши (може и замразени)

Маслото и шоколада се разтапят на водна баня или на ниска степен в микровълновата. Оставя се да изстине леко и се прибавят леко разбитите яйца, захарта, брашното и бакпулвера, кафето. След като се разбърка добре сместа се добавят и черешите. Тавичка с размери 20/30 см  се постила с хартия за печене и сместа се разпределя вътре.

Пече се за половин час в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като изстине напълно се нарязва на парчета.

Източник


2 коментара:

  1. За здравето на сестричката ти се черпя не с едно, а с две парчета и макар да съм вече в леглото си мисля имам ли, нямам ли замразени череши във фризера?!?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! :) На мен ми беше последния пакет с череши. Останали са ми 1 пакет с малини и 1 със сини сливи :D Тази година ще гледам да си замразя повече.

    ОтговорИзтриване