Маулташен на фурна с домати и моцарела


Тази рецепта я отлагам още от самото ми идване в Германия. Днес правих пак за обяд и реших да я запиша. Много е лесна и бърза.
Маулташен са немските "равиоли". Това са големи джобчета от тесто, които са с пълнеж от месо, спанак. Още когато ги опитах за първи път ги опитах на тиган с яйца. Много ми харесаха още тогава. Но признавам си... по-калоричната им версия със сирена и домати на фурна ми допада още повече.
Тази година се заслушах в рекламите на Лидл и разбрах, че в баварската седмица могат да се намерят и при нас в България. Преди мама ми носеше като пътува за България със самолет и си ги замразявах.


Продукти за 2-3 порции: 1 пакет маулташен - 360 г, 1 малка консерва рязани и белени домати - 400 г, сол на вкус, 1 ч.л. захар за убиване на киселинността, пресен босилек, риган, мащерка, черен пипер, 200 г моцарела, 100 г кашкавал (или някакво жълто сирене), малко зехтин.

Доматите се смесват с всички подправки.


Маулташен се режат на филийки. Разпределят се на дъното на малка тавичка и се поливат с мъничко зехтин. Отгоре се заливат с овкусените домати. Моцарелата се реже на филийки и се разпределя отгоре. Накрая се наръсва с настъргания кашкавал /ементал, гауда или друго/.



Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса около 30-40 минути или докато се зачерви приятно кашкавалът отгоре.

Може да се яде самостоятелно или да се сервира със свежа салата.





0 comments:

Публикуване на коментар