Меки бананови сладки с бял шоколад


Както обикновено разполагах с много меки банани и ми се искаше да ги използвам за нещо и понеже вече имаше кекс вкъщи реших да направя някакви сладки. Тези се получиха много вкусни. Макар да не трябва да ям сладко сега си хапнах няколко, не устоях просто. За да не ме изкушават ги пратих за моя мъж и колегите му.

На вид сладките са доста непретенциозни и обикновени, но са много ароматни и хубави. Към тестото може да се добавят някакви сушени плодове и/или натрошени ядки. Може и да направите глазура като в оригиналната публикация или някаква по избор, която си харесвате.

Адаптирано от тук.


Продукти: (за около 30 сладки) 3/4 ч.ч. краве масло, 3/4 ч.ч. кристална захар, 1 яйце, 1 ч.ч. пюре от банани (при мен беше от 2 и половина малки, количеството на намачканите банани трябва да е около 1 ч.ч.), ванилена захар, 2 щипки сол, 1 ч.л. с връх канела, 1 пак. бакпулвер, 2 и 1/2 ч.ч. брашно, 150 г бял шоколад натрошен на малки парченца или шоколадови капки


Маслото се разбива със захарта на крем. Добавят се яйцето, ванилията и канелата и се разбърква добре. Добавя се банановото пюре, разбърква се отново. Сухите съставки се смесват - брашно, сол, бакпулвер. Прибавят се към другата смес и се разбъркват с лъжица до усвояването им. Накрая се добавя и белият шоколад. Разбърква се добре.

Върху тава постлана с хартия за печене се оформят сладките с помощта на лъжица на разстояние една от друга. Пекат се за 10-15 минути или докато станат леко златисти по края в предварително загряна фурна на 180 градуса.

Оставят се да изстинат и се поръсват леко с пудра захар.



* 1 ч.ч. = 250 мл

0 comments:

Публикуване на коментар