Соленки с маслини и извара


Тези соленки на Йоли ме грабнаха веднага щом ги видях. Наистина не обичам извара, но когато е в тесто всичко е наред. Соленките освен, че са много вкусни са и много красиви. Тестото е приятно на вкус. Според мен може да се използва и с друг пълнеж. Ще пробвам задължително.


Продукти: 150 г фина безсолна извара, 75 г масло (меко, на стайна температура), 1 яйце, 1/2 ч.л. сол, 200 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 25 зелени маслини без костилка
1 леко разбит белтък за намазване и семена по избор за поръсване


В купа се разбъркват с помощта на вилица изварата, яйцето, солта и маслото до хомогенна гладка смес. Прибавя се брашното към което е добавен бакпулвера и се замесва меко тесто. Тестото става леко лепнещо, но не му добавяйте повече брашно.
Фурната се загрява на 180 градуса, тавичка се застила с хартия за печене. От тестото се взема топчица с размер на орех и се приплесква малко, в средата се поставя маслинката и се загръща от всички страни, оформя се на топченце и се поставя в тавичката. Така се процедира с всички соленки. Намазват се отгоре с разбит белтък и се поръсват със семена.
Пекат се в предварително загрята фурна за около 30 минути или до приятно зачервяване.





0 comments:

Публикуване на коментар