Супа от червена леща


Когато за първи път опитах червена леща я сготвих на крем супа със сметана и крутончета. След това червената леща стана много тачена у дома. Дори почти спрях да готвя друг вид. Някак повече ни се харесва на всички, поради липсата на люспички и стомасите не ни се надуват от нея. Започнах обаче да си я готвя както си готвя лещата по принцип. Много простичка и вкусна рецепта, поне за нас вкъщи.



Продукти: 1 ч.ч. червена леща*, 1 глава кромид лук, 1 голяма чушка (зелена, червена - каквато има :) ), 1 голям морков, 2 скилидки чесън, няколко супени лъжици олио, сол на вкус, 1 ч.л. стрита чубрица, 1 ч.л. червен пипер

Лукът, чесънът, чушката и морковът се нарязват на дребно. В тенджерка се загрява мазнината и се задушават за няколко минути зеленчуците. Добавя се измитата леща, разбърква се енергично няколко пъти и се наливат 1.5 л. вода. След като заври се оставя да къкри до готовност на лещата. Накрая се добавят подправките.

* Чаената чаша, която използвам е с вместимост 250 мл.



0 comments:

Публикуване на коментар