Печени картофки с горчица


Продукти: 6 големи картофа
за маринатата: 1/2 ч.ч. зехтин, 1 равна ч.л. стрит риган, сокът от половин лимон, 1 ч.л. червен пипер, щипка-две черен пипер, 1 ч.л. сол (или на вкус), 1 голяма скилидка чесън нарязана на дребно, 1 с.л. горчица по избор (аз използвах една горчица с балсамов оцет, риган и мащерка)


Картофите се обелват, измиват и режат на осминки. Всички продукти за маринатата се смесват добре в купа и към тях се добавят нарязаните картофи. Объркват се добре така, че маринатата да обвхване добре картофите.
Картофите се подреждат в тавичка и се заливат с останалата марината. В тавичката се налива малко вода, но не много. Да покриват 1/3 от тях.


Пекат се в предварително загрята на 200-220 градуса фурна около час - час и малко - докато картофките се запекат и омекнат, водата трябва да се изпари.

Стават леко киселички от лимоновия сок, може да се пропусне ако не обичате. Аз си ги хапнах като основно, но са идеални за гарнитура.

Картофите може и да се подварят за 10-15 минути преди да се нарежат и сложат да се пекат.


Адаптирано от IcookGreek.

0 comments:

Публикуване на коментар