Кокосови кексчета със шоколад и локум


Тези кексчета ги спретнах горе долу с каквото имах вкъщи :) Според бабата са много вкусни, аз още не съм опитала защото съм на диета и днес не ми е позволено, но миришат много изкусително.
Гледам винаги да имам някакви кексчета или голям кекс вкъщи защото тя закусва винаги това с прясно мляко.

И така...
Продукти: 2 яйца, 1 ч.ч. кафява захар, 3 големи супени лъжици олио, 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.л. сода, 1 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 50 г кокосови стърготини, 100 г шоколад нарязан на дребничко, няколко парчета локум нарязан на дребни парчета и овалян в брашно, ванилия

Фурната се загрява на 180 градуса.

Яйцата се разбиват със захарта на гъст крем (не е нужно да се ползва миксер, може и с тел), прибавят се олиото и ванилията. В киселото мляко се гаси содата и се прибавя към яйчената смес. Към брашното се добавя бакпулвера и се смесва с мокрите съставки. Прибавят се и останалите продукти - шоколада, кокосовите стърготини и локума. Всичко се разбърква добре и се разпределя във формите за мъфини в които предварително са постлани хартиени капсули. Пекат се около половин час или докато клечка за зъби забита в средата излезне суха, без полепнала смес по нея.

Може да се поръсят с пудра захар, а може и да пропуснете локума ако не обичате.

* 1 ч.ч. = 250 мл


0 comments:

Публикуване на коментар