Шоколадово бананови кексчета



Преди Нова година направих тези мъфинчета. Имах няколко омекващи банана и исках да ги направя на някакви по-различни кексчета. Обикновено си правя по тази рецепта опростявайки я малко (много често ги правя без пълнежа и хрупкавата поръска). Рецептата е от тук.

Продукти: 1 яйце, 175 г кафява захар Демерара, 200 г + 2 с.л. брашно, ванилия, 1/4 ч.л. канела, 3 пълни с.л. какао, 100 мл олио, 125 г заквасена сметана (по рецепта е кисело мляко, но имах само сметана и го замених с нея), 2 меки банана, 1 пак. бакпулвер, 1/2 ч.л. хлебна сода

Фурната се загрява на 180 градуса. Сухите съставки се смесват в купа. В друга купа се разбива яйцето със захарта. Добавят се олиото и сметаната и се разбърква добре. Двете смеси се обединяват и разбъркват добре. Добавят се бананите намачкани с вилица на пюре.
Разсипват се в намаслени и набрашнени форми за мъфини или се поставят хартиени формички. Пекат се до готовност - около 25 минути. (Проверява се дали са готови като в средата на кексче се забива клечка за зъби и трябва да излезне суха.

Когато поизстинат, но не напълно се наръсват с пудра захар.

*Снимката ми е доста ужасна, но беше малко набързо щракната в много мрачно време.



0 comments:

Публикуване на коментар