Crazy Chocolate Cake



Мисля, че никой не би могъл да познае, че този страхотен кейк е абсолютно постен. Никой освен това не би останал равнодушен пред него. Много мек, пухкав и вкусен и най-важното е, че може да се покрие с глазура, може да се използва за блатове за торта...
Рецептата я знам от Цвети. :)



Продукти: (за тавичка 20/25 см): 1 и 1/6 ч.ч. брашно, 1/6 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. студена вода, 3 с.л. какао, 1 равна чаена лъжичка сода, 1/2 ч.л. сол, 2 с.л. портокалова кора, 1 с.л. ябълков оцет
пудра захар за поръсване

В купа се смесват мокрите съставки, отделно се смесват и сухите и се обединяват. Разбъркват се добре до получаването на хомогенна смес. Фурната се загрява на 200 градуса и сместа се изсипва в тавичка покрита с пекарска хартия. Пече се до готовност (забита клечка в кекса трябва да излиза чиста, без полепнала смес) - около 40 минути.
След изпичане се оставя да поизстине и докато е леко топъл се поръсва с пудра захар. Нарязва се след пълното изстиване.



0 comments:

Публикуване на коментар