Картофи с лук и маслини



Продукти: 1 кг картофи, 1 връзка копър, 2 глави лук, 3 скилидки чесън, чубрица, черен пипер, сол на вкус, олио, 100 г маслини с чушка

Картофите се измиват и сваряват в подсолена вода. В тиган се загрява олио и се задушава лукът до златисто, добавят се нарязаните на дребно скилидки чесън.
Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Слагат се в тавичка, прибавя им се лука с чесъна, сол на вкус и се разбъркват. Поръсват се с олио и се запичат до златисто на 200 градуса.
След готовност им се прибавят нарязаните маслини, копър и стритата чубрица.

Идеално е и като основно и като гарнитура.

Източник: Бон апети

0 comments:

Публикуване на коментар