Пухкаво картофено пюре

Картофено пюренце, което е много вкусно по Гордън Рамзи. Тук го гледах


Ето и рецептата:

Килограм и половина картофи, 200 мл готварска сметана, 100 мл прясно мляко, 50 г краве масло, около 20 г (или на вкус) див лук, сол и черен пипер на вкус.

Картофите се нарязват на по дребни парчета за да се сварят по бързо. Сваряват се в леко подсолена вода. Сметаната и млякото се загряват. Картофите се отцеждат добре, намачкват се хубаво. Добавят се маслото и млечната гореща смес. Объркват се добре. прибавя се нарязаният на ситно див лук и ако е необходимо сол и черен пипер.

В рецептата той използва зелен лук, но аз имах само див. Никога не бях използвала такъв и предния ден ходихме да пазаруваме в Метро и като го видях реших да взема и да опитам. Опитам е малко образно казано... понеже аз не ям лук. Но на всички им хареса като добавка към пюрето. Аз естествено си отделих чисто пюре.

И направих по-голяма доза защото вкъщи си имам двама картофчовци както си ги наричам на които дай им нещо направено от картофи. Никога не отказват и винаги искат допълнително :)

0 comments:

Публикуване на коментар