Кексчета с праскови/или нектарини/ и малини

Рецептата е "Мъфини с праскови, боровинки и сметана" от списание GoodFood, брой 70/2012.
Аз обаче имах малини и замених боровинките с тях. Станаха много вкусни и много сочни и откакто ги хапнахме за първи път съм ги правила още 4 пъти. Толкова много ни харесаха.


Продукти: 350 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 100 г кафява захар, 100 г разтопено масло, 140 мл заквасена сметана, 2 яйца, настъргана кора от 1 лимон /последно правих с портокал/, 150 г малини /веднъж сложих и смес от череши и малини/, 2 праскови или нектарини нарязани на парченца / всяко резенче го режа на 3/, 6 с.л. газирана вода/ последните кексчета правих с Фанта/, смес от кафява и бяла захар за поръсване.


Смесват се сухите съставки в една купя и към тях се прибавят маслото, яйцата, сметаната и лимоновата/портокалова кора. Разбърква се с тел докато сместа стане еднородна и гладка и се добавят плодовете. Накрая се разбъркват с газираната вода. Фурната се загрява на 200 и се застилат формите за мъфини с хартиени. Сместа се разпределя във формичките и отгоре се наръсва обилно със захар. пекат се около половин час или до готовност. Забита клечка в кексчето трябва да излиза суха.



0 comments:

Публикуване на коментар