Прасковен чийзкейк в купички





Продукти: 1 опаковка маслени бисквити (220 г.), 50 г. фино смлени лешници, 2-3 с.л. захар, 1 малко пакетче масло

за крема: 300 г. заквасена сметана, 200 г. крема сирене, 250 г. маскарпоне, сокът от половин лайм, ванилена захар, захар на вкус, 1 пак. желатин, 2-3 обелени и нарязани на парченца праскови.

за заливката: 2-3 праскови нарязани на парченца, 1 с.л. нишесте, малко вода и захар на вкус.

Бисквитите се натрошават на дребно и се смесват със захарта и лешниците. Към тях се добавя разтопеното масло и се обърква добре. Разпределя се на дъното на купички и се поставят в хладилник.

Заквасената сметана, крема сиренето и маскарпонето се смесват със захарта. Добавят се нарязаните праскови, ванилената захар и сокът от лайм. Желатинът се накисва в малко вода докато набъбне и се разтваря на водна баня. Смесва се с крема и се разбърква хубаво. Кремът се разпределя в купичките и се оставят в хладилника.

От плодовете, водата, захарта и нишестето се прави заливката. Кипват се и се разбъркват добре няколко минутки докато поомекнат и сместа се сгъсти. Залива се преди сервиране.


3 коментара:

  1. Много апетитно и лятно изглежда чийзкека :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Габи! Беше много вкусен наистина. Напоследък нещо съм се запалила по чийзкейковете.

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ароматен чийзкейк! И този с банановия вкус изглежда чудесно. Чийзкейкът е от любимите ми десерти и колкото и често да го правя май няма начин да ми омръзне :-)

    ОтговорИзтриване