Лимонови маслени сладки



В празничното списание "Кулинарен журнал" имаше 5 варианта за сладки от едно тесто. Аз изпробвах засега основното - http://treli-kardia.blogspot.com/2011/12/blog-post.html и тези лимонови сладки.

Продукти: 1 ч.ч. ( 1 руло) охладено тесто за коледни сладки, кората от 1 лимон (в оригиналната рецепта е 1/2 но аз исках да ми е по ароматно), зелена сладкарска боя

За украсата: пудра захар, лимонов сок, захарни пръчици, украси, бонбони, цветна захар

Тестото се оставя за малко да се отпусне. Към него се добавят лимоновата кора и зелената сладкарска боя. Тестото се разделя на 20 парченца които се изтеглят на "гъсенички" и се оформят на "елхички" върху леко намаслена пекарска хартия. Пекат се до леко зачервяване на 180 градуса.

Пудрата захар се разбърква с малко лимонов сок докато стане гъста кашица. Сладките се украсяват с глазурата и след това със захарните фигурки. Оставят се да изсъхнат и се прибират в плътно затворена кутия.

0 comments:

Публикуване на коментар