Cottage Pie




Използвах тази рецепта на Martha Stewart. Никога не бях правила, а отдавна ми се искаше да опитам. Това беше първият ми опит. След това правих още веднъж, но вместо филийките картоф използвах картофено пюре и сложих кашкавал и моцарела.

Продукти: 3 с.л. масло, 1 голяма глава кромид лук, 2 големи моркова, черен пипер и сол, 2 с.л. доматено пюре, 500 г телешка кайма, 1 чаша тъмна бира, 2 с.л. брашно, 3/4 чаша замразен грах, 1 голям картоф нарязан на тънки филийки като за чипс.

В дълбок съд се загрява 1 с.л. от маслото. Запържват се нарязаните на дребно моркови и лук. Бъркат се докато лука омекне. Прибавят се сол и пипер в доматеното пюре. Към морковите и лъка се слага каймата и се оставя да се задуши за няколко минути като се бърка непрекъснато. Добавя се бирата и се оставя да заври. Добавя се брашното и се обърква добре. Добавя се 1 чаша вода, грахта и доматеното пюре с подправките. Оставят се на слаб огън докато поомекнат леко.

Сместа се прехвърля в тавичка, отгоре се нареждат филийките картоф, наръсва се със сол и черен пипер и се разпределя останалото масло. Пече се 40-45 минути до готовност на картофите.

0 comments:

Публикуване на коментар