Тиквичките на Мартина Вачкова



Мартина Вачкова показа тези тиквички в предаването "Черешката на тортата". Аз имах 3 тиквички тогава и се чудех какво да ги правя, защото са малко и реших да опитам така. Не бих могла самата аз да оценя вкусовите качества на тези тиквички защото аз ги ям само на кюфтенца и пържени, но пък у дома им се зарадваха много. А братовчед ми който ни беше на гости дори поиска да му запиша рецептата защото са му допаднали доста.

Продукти: няколко тиквички, 3-4 яйца, сол на вкус, пресен копър нарязан на ситно, 2-3 пълни супени лъжици брашно, 1 пакетче масло, 1 кофичка кисело мляко.

Тиквичките се измиват и нарязват на колелца. Приготвят се на пара (или се сваряват леко). Може да се оставят малко хрупкави или пък да си се приготвят до пълна готовност.

В тиган се загрява маслото и се запържва брашното до златисто. В купа се разбиват яйцата и киселото мляко и постепенно се добавят към брашното при непрекъснато бъркане. Оставя се за няколко минути на котлона като се бъркат добре. Добавя се сол на вкус.

В чиния се слагат 1 ред тиквички, поръсват се с копър, отгоре се слага сос и се повтаря процедурата още веднъж като накрая се наръсва обилно с копър.

0 comments:

Публикуване на коментар