Пържени филийки във френски стил




Оригиналната рецепта е от майският брой от 2011 на списание GoodFood. Решихме да се зарадваме с една вкусна великденска закуска.

Продукти: 4 с.л. меко масло, 2 ч.л. канела, 2 разбити яйца, 100 мл прясно мляко, козуначени филийки, заквасена сметана разбита с пудра захар на вкус и пресни ягоди за сервиране*

* в оригинал рецептата е с козуначени кифли и ванилов сладолед и кленов сироп за сервиране. Поради липсата на такива използвах каквото имах :) И се получи много вкусно.

Разбъркват се 3 с.л. от маслото с половината канела. Яйцата, млякото и останалата канела се разбиват добре. Филийките се мажат с канеленото масло и се накисват в яйчената смес за малко. Да не се прекалява за да не се разкиснат. Останалото масло се загрява добре в тиган и филийките се изпържват от двете страни до златисто.
Сервират се поляти със сметана и украсени с нарязани пресни ягоди.

0 comments:

Публикуване на коментар