Браунис с череши и бадеми


Продукти: 5 с.л. с връхче брашно, 2 яйца, 150 г захар, 200 г шоколадов кувертюр, 80 г филирани бадеми, 125 г масло, 1 ч.л. бакпулвер, ванилия, 20-30 бели череши (може от компот или замразени)

маслото и шоколадовият кувертюр се разтапят на водна баня, разбъркват се добре за да се хомогенизират и се отстраняват от котлона за да поизстинат.
През това време се разбиват яйцата със захарта на крем, добавя се шоколадовата смес, брашното което е предварително пресято и примесено с бакпулвер, ванилията и черешите и бадемите. В квадратна тавичка се поставя хартия за печене и сместа се изсипва. Заглажда се отгоре и се пече при 180 градуса за половин час. не бива да се препича (както аз направих защото се замотах и извадих сладкиша 10 минути по късно и коричката му се начупи)


Реже се на квадрати, може да се сервира със заквасена сметана или топка сладолед. Изключително е вкусен :)

Използвах тази рецепта на Иван Звездев за основа. Но понеже нямах бял шоколад реших да го заменя с каквото имам, а именно бадемки.

0 comments:

Публикуване на коментар