Крем с кисело мляко и белени праскови



Не знам защо нямам навика на правя някакви кремчета. много рядко се случва точко в случаи като този сега... Имам отворен компот от праскови и искам да го направя на нещо.
Но обещавам, че ще се науча да правя и кремчета... защото човек има понякога нужда от нещо лекичко като един плодов крем например.

Продукти: няколко бисквитки по избор( Аз използвах останалите ми Petit Beurre от Шоколадовата торта ), 500 г цедено кисело мляко, 1 желатин, 1 голям банан, пудра захар на вкус (някои хора обичат да им е по-сладичко), белени праскови от компот, малко стафиди за украса, 1 ч.л. лимонова кора - настъргана.

Желатина се оставя да набъбне в малко студена вода след което се разтваря на водна баня. Млякото се разбърква със захарта, лимоновата кора, нарязания на дребно банан и разтворения желатин. Изсипват се по няколко лъжици от сместа в чаши, малки парченца праскова, натрошени бисквити, сместа, праскови, и се покрива със млечната смес. отгоре се украсява със стафиди и се оставя в хладилника за няколко часа.

Не е нищо особено, но пък е много вкусно :)

0 comments:

Публикуване на коментар