Хлебно руло с шунка





Рецептата е от предаването “Кухнята на Звездев”. Много е вкусно и го препоръчвам на всички които обичат да си похапват тестени изделия :)

Продуктите са: 250 мл прясно мляко, половин килограм брашно, 30 г меко масло, в рецептата пише половин пакетче мая, но тъй като не съм гледала предаването и нямах идея каква мая да сложа... сложих 1 пакетче суха, защото такава имах в момента, 2 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 яйце за намазване
Аз направих и една промяна, сложих 2 яйца в тестото.

10 г масло за намазване на рулото

шунка и кашкавал по 300 г
чубрица за поръсване (това го пропуснах)

И нещото което направих, разделих тестото на 2, от едната част направих рулото. А от другата кифлички с кашкавал и овче сирене разбъркани с 2 белтъка. С жълтъците ги намазах.


Тестото се разточва на правоъгълник. Отгоре се подреждат първо шунката (аз използвах свинско пушено филе между другото) и дебели парчета от кашкавала. Отстрани се оставя лента от няколко сантиметра, която се маже с яйце. Навива се на рулце и се намазва с масло и разбитото яйце. Пече се до зачервяване.

Снимките ми не са много хубави за съжаление, защото се наложи да го разрежа още горещо. Но беше изключително вкусно :) Със сигурност ще го приготвям още много пъти.

Да ви е сладко!

Източник: http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-574/

0 comments:

Публикуване на коментар