Курабиедес/ Κουραμπιέδες


рецептата я знам от мама :) Типични коледни сладки за Гърция :)

половин килограм масло, трябва да е размекнато, не разтопено.
1 кафена чаша олио
1 кафена чаша коняк
1 бакпулвер
1 купа орехи (начукани на едро)
1чаена чаша захар
и брашно колкото поеме за да се получи меко нелепкаво тесто.

Разточва се и се реже на формички по желание или се правят топчета.

Не трябва да е разточено много тънко. Пекат се до златисто розово. След като са поизстинали (но не напълно, защото захарта няма да полепне хубаво, не трябва и да са горещи защото пък ще се разтопи) се поръсват с ванилена захар.

Снимки по-късно

0 comments:

Публикуване на коментар