Равиоли с гъби и масло




За тестото: 2 яйца, 1 ч.ч. вода, сол, брашно

за Пълнежа: 300 г гъби, 1  кубче гъбено бульонче (стрито),  200 г кайма

Замесва се еластично тесто и се оставя в хладилника за половин един час. През това време се приготвя пълбежа. Гъбите се режат на ситно и се задушават в малко масло заедно с каймата, прибавя се стритото кубче, разбърква се добре и се снема от огъня. 

Слага се тенджера с вода към която се прибавят малко сол, малко олио и малко оцет.

Докато започне да ври се подготвят равиолите. Разточва се тънка кора от която с помощта на чашка се изрязват кръгчета. В средата се поставя от пълнежа и се сгъват на полумесечета като се притискат много добре краищата. варят се 10-15 минути.

Отгоре равиолите се поливат със запържено олио с червен пипер. Мислех да направя доматен сосо, но не ми остана време и реших, че така също ще са много вкусни.

Приятен апетит :)

0 comments:

Публикуване на коментар